O Introducere in Optimizarea SEO si Promovarea Site-urilor

Promovarea site-urilor este o practica comuna pentru majoritatea business-urilor cu o prezenta online. Toate site-urile doresc sa fie vizibile printre primele rezultate in motoarele de cautare. Practica devine mai problematica atunci cand se folosesc tactici de promovare black hat, in loc de tactici white hat, ce sunt preferate de motoarele de cautare.

Promovarea site-urilor black hat foloseste tehnici considerate de a fi mai putin etice de catre motoarele de cautare. Alt termen pentru acesta este „spamdexing”. Exista mai multe metode pentru a atinge acest obiectiv. Una dintre ele este de a folosi o ferma de link-uri sau site-uri false, pentru a face ca site-ul tau sa apara ca este legat de altele mai des decat in realitate. O alta metoda este folosirea de text ascuns, ce poate fi invizibil sau colorat cu aceeasi culoare ca fundalul. Toate aceste tehnici functioneaza pentru promovare site, dar riscul ce vine este ca site-ul sa poata fi interzis complet in motoarele de cautare, deoarece aceste practici sunt interzise.

Promovare site white hat este considerata mult mai etica si organica pentru a atinge o pozitie mai buna in motoarele de cautare. Implica de a folosi un mod comun pentru a crea si a mentine un website, prin a-l face mai relevant pentru audienta umana, tinand continutul actualizat si usor de gasit si a face site-ul mult mai usor de navigat. Folosind link-uri interne, in loc de meniuri derulante, site-ul tau va deveni mult mai usor de navigat pentru utilizator, dar si pentru robotii motoarelor de cautare. Sa fii sigur ca continutul site-ului tau este interesant si folositor, nu doar de umplutura. Creearea de titluri bune, meta-tag-uri si descrieri, este un bun mod de promovare site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *